ADN-ul CAINILOR FOLOSIT CA ARMA DE CONSILIILE LOCALE DIN MAREA BRITANIE

Stim cu totii ca dejectiile cainilor din parcuri sunt neplacute iar parcurile si trotuarele devin o amenintare pentru sanatatea publica.

Consiliul local din Barking si Dagenham – Marea Britanie ia acum masuri impotriva proprietarilor de animale care nu curata dejectiile de pe strazi lasate in urma de animalele lor .

Noua propunere este ca daca proprietarii animalelor doresc sa utilizeze parcurile sau spatiile publice , este necesar ca profilul genetic al animalului lor sa fie inregistrat intr-o baza de date.

Orice fecale ramase in parcuri sau pe strazi vor fi testate ADN , iar profilul genetic va fi comparat cu baza de date.

In cazul in care se va identifica animalul , proprietarul va fi amendat cu o amenda de 150 lire. Noul ordin de protectie pentru spatiile publice va prevedea ca infractiune folosirea spatilor de catre animale neinregistrate in baza de date.(animale carora nu li s-a efectuat profilul genetic )

Personalul Consiliul local va patrula in parcuri cu cititoare de cip-uri pentru a se asigura ca ordinul este pus in aplicare.

Toti cainii trebuie sa posede microcip-uri iar Consiliul ofera gratuit pentru primii 1000 de caini aceasta facilitate.

Se crede ca noul sistem va actiona ca un factor de descurajare. El va fi implementat incepand cu luna aprilie a acestui an.

Este primul sistem de acest fel din Marea Britanie iar Consiliul Local din  Barking si Dagenham crede ca si alte consilii locale le vor urma exemplul .

Sistemul nu va oferi doar un mediu mai placut si mai curat dar va contribui si la reducerea costurilor deoarece Consiliul local cheltuieste mai multe mii de lire sterline in fiecare an incercand sa mentina spatiile publice foarte curate.


Mai departe acest post
Email to a friendPost on FacebookPost to TwitterSubmit to DiggSave bookmark on deliciousFav it on Technorati

ADN-ul este un subiect foarte serios, dar exista unele aspecte distractive legate de ADN

 • 8% din ADN-ul uman este  format din vechi virusuri  cu care ne-am infectat  si care ne-au imbolnavit .
 • stim cu toții că avem în comun 95% din ADN-ul nostru cu unele tipuri de primate, dar știați că împărtășim, de asemenea, 50% din ADN-ul nostru cu bananele ?
 • ADN-ul se gaseste in fiecare celula umana si daca l-am desfasura sub forma de fir ,  fiecare fir ar avea o lungime de este aproape 2 m. Este uimitor ca ocupa 0,09 micrometri de spațiu!
 • dacă am desfasura  intreaga structura ADN la om, ea s-ar întinde pe o lungime de  10 miliarde de mile. Aceeasi distanta pana la planeta Pluto si inapoi !
 • ADN-ul , in fiecare celula umana este deteriorat de peste 100 de ori pe zi! Cu toate acestea, corpurile noastre au sisteme foarte inteligente care actioneaza pentru repararea „stricaciunilor”.
 • ti-ar lua 50 de ani să tastezi  întregul genom uman, dacă ai tasta cu o viteză de 60 de cuvinte pe minut și ai lucra zilnic cate 8 ore pe zi !
 • 99.90% din ADN-ul tuturor oamenilor este identic. Exista doar o mica diferenta care ne face sa fim unici .
 • se pare că, ADN-ul  are un timp de înjumătățire de 521 ani. Acest lucru în termeni simpli înseamnă că cel mai vechi organismul care ar putea fi clonat nu ar putea fi mai vechi  de 2 milioane de ani! Deci, nu am putea clona niciodata un dinozaur !!

 • dacă faci  un transplant de maduva osoasa poti avea 2 profiluri ADN total diferite!

 • ADN-ul se poate replica și duplica. Acesta  care este motivul pentru care oamenii exista!


Mai departe acest post
Email to a friendPost on FacebookPost to TwitterSubmit to DiggSave bookmark on deliciousFav it on Technorati

Am nevoie de un test de paternitate, Care este urmatorul pas?

Când aveți nevoie de un test de paternitate , există trei aspecte principale de care aveți nevoie pentru a reflecta in ce măsură începeti această procedură.

1. Ai nevoie de testare pentru linistea ta sufleteasca, sau ai de gând să comunici rezultatul testului cu alții?

Odată lamurit acest lucru alegeti dacă aveți nevoie de un test de paternitate cu implicatii juridice sau un test pentru linistea dumneavoastra.

Pentru un test de paternitate cu implicatii juridice, mostrele de ADN sunt colectate de către un cadru medical calificat la centrul nostru de colectare MEDO din Brasov. Pentru acest test va trebui identificarea oficială a partilor,adica, verifica numele celor care participă la test. Rapoartele de testare sunt legalizate și pot furniza dovada legală de paternitate sau non paternitate. Dacă preferați întâlniri separate pentru colectarea probei acestea pot fi organizate pentru fiecare persoana testata. Odată probele colectate, laboratorul DDC va începe analiza.

Dacă nu aveți nevoie de testul ADN pentru motive legale ci doar un test ADN pentru linistea dumneavoastra, veți avea nevoie de testul ADN-ul cu recoltare personala (link la pagina de paternitate). Această procedură începe cu kit ADN-ului, care va fi trimis la o adresa la alegerea dumneavoastra. Kit-ul contine tampoane pentru colectarea ADN-ului, instrucțiuni și formularul de consimțământ. Pur și simplu colectaza singur mostre de ADN care vor fi testate și le trimiteti la centru MEDO pentru a fi dirijate spre laboratorul DDC.Pentru ca identitatea dumneavoastră nu este confirmata aceste rezultate nu vor fi valabile pentru un caz în instanță sau pentru motive legale.

2. Cum se determina cel mai bun laborator de testare ADN-ului?

Unul dintre aspectele cele mai importante pentru a căuta, este de a vedea dacă laboratorul ADN este aprobat și are certificate ISO 17025. Deoarece există multe companii care oferă servicii de testare ADN este vital să se ia în considerare laboratoarele doar cu aceste acreditari. DDC deține atât aprobarea Ministerului Justiției din Marea Britanie cat și certificate ISO 17025, precum și o serie de alte certificate de laborator de prestigiu.

Alte aspecte care sunt cruciale o reprezinta personalul calificat și competent, împreună cu directorii de laborator (link la pagina de director de laborator), care sunt calificați și cu experiență în genetica. Cercetati istoria companiei și localizarea ei și contactați departamentul de relatii pentru clienți pentru a vedea modul în care aceasta se ocupa de probe și întrebați despre confidentialitatea datelor dumneavoastră în timpul procedurii de testare.

Dacă decideți că un test cu implicatii juridice este necesar pentru dumneavoastra, atunci este important de a găsi cele mai convenabil centru de colectare pentru dumneavoastra si persoanele testate.

3. Care sunt preturile?

Prețul pentru testarea ADN-ului depinde de tipul de test (pentru uzul personal sau cu implicatii juridice), precum și de timpul necesar pentru a finaliza analiza testului. La DDC, oferim testul acreditat, de înaltă precizie (minim 20 de loci !) și opțiuni de testare la prețuri accesibile, inclusiv:

 • Opțiuni de colectare a probei
 • Timpul rapid de evaluare
 • Personalizare teste disponibile
 • Analiza mai mare Loci – minim 20 !

Pentru consiliere relatii client – strict confidential- , si gratuit și fără cu un expert pe 0722605891 sau pagina noastra de internet.


Mai departe acest post
Email to a friendPost on FacebookPost to TwitterSubmit to DiggSave bookmark on deliciousFav it on Technorati

DNA Centre: DNA Testing finds Long Lost Sister

Paternitate & Testare ADN

Un raport special de la Centrul de știri News10 a fost lansat recent în legatura cu regasirea a doua surori pierdute de mult timp una de cealalta, respectiv Denise Plath-Slatterly si sora ei "Lory" (de asemenea scris "Lori" în alte articole).

Acest lucru a fost posibil atunci când Denise a folosit Facebook, după 20 de ani de încercari de a o găsi pe sora ei. În martie 2013, Denise a încărcat o fotografie pe site-ul NEWS10 Facebook si a cerut asistență în găsirea sorei ei.Mesajul a fost citit de peste 12.000 de persoane, astfel expunerea pe Facebook cu siguranță a ajutat la descoperirea care a venit prin raportul Centrului de știri 10.

DNA Diagnostics Centre (DDC) a prelucrat probele de ADN și a confirmat relația de rudenie dintre cele doua surori printr-un test Sibling.

In incercarea de a o găsi pe Lory, Denise spune că a ajuns la un detectiv particular,la instanțele de judecată și Departamentul de Sanatate, dar nu a avut succes. Rezultatele testului ADN au fost prelucrate de către DNA Diagnostics Centre.

DDC ofera o gama larga de teste ADN pentru a determina diferitele relații de rudenie.Pentru informatii sunați echipa noastră de servicii clienti la tel. 0722 60 58 91, zilnic intre orele 08.00 – 22.00 sau trimite pe adresa de e-mail: mihaelaa@medo.ro.


Mai departe acest post
Email to a friendPost on FacebookPost to TwitterSubmit to DiggSave bookmark on deliciousFav it on Technorati